14 квітня 2024 року завершилося приймання творчих робіт на Х Відкритий літературний конкурс творів у жанрі фантастики та фентезі “ФантФест”.

Організатори і журі Конкурсу запрошують вас знайомитись із творами цьогорічних учасників і визначати володаря Призу читацьких симпатій!

Кімната для голосування відчинена о 9.00 16 квітня, голоси читачів приймаються до 28 квітня (до опівночі).



Людина потребує краси, як квітка сонця, і цю красу дарує мистецтво. Мистецтво – це той унікальний інструмент, який дозволяє нам відчувати, розуміти і виражати красу навколишнього світу.
У літературно-творчій майстерні «Великоднє мистецтво», організованій фахівцями Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, учням 1-4 класів Херсонської загальноосвітньої школи №4 було запропоновано захопливу подорож у світ великоднього мистецтва.

Читати далі.

Мітки:
Опубліковано в рубриці Медіа-центр, Новини
info


Кожна доросла людина, пригадуючи своє дитинство, обов’язково згадує певну казку , яку читала або слухала і яка стала частиною її серця, оскільки саме цей твір відкрив для неї неосяжні світи, що переплітаються з реальністю, і який ніс в собі мудрість та вчення. І дійсно, дитяча казка – це перший наставник, який вчить вірити в себе та в те, що неможливе стає можливим, не втрачаючи надію в душі.
Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки цього разу зустрілася та порадила учням 3-В класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов пригадати фантастичні історії свого раннього дитинства та відправитись у квест–пригоди сторінками казкового життя.

Читати далі.

info


Чорнобиль – не просто сумна сторінка чи спомин в історії цілого людства, це одна з найстрашніших техногенних катастроф в історії людства, яка вплинула на весь світ, але особливо – на Україну, і вже 38 років є тривожною пересторогою, що сповіщає нам, якою згубною може бути діяльність людини, що нехтує найвищим даром – життям.
До 38-х роковин Чорнобильської трагедії та до Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф, екологічну розвідку-онлайн у «Зону відчуження» здійснили старшокласники ЗЗСО міста Херсона. Так учасниками тематичного заходу, проведеного працівниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, стали старшокласники, учні 9 ХО класу Херсонського Таврійського ліцею Херсонської міської ради, учні 9-А класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №50 імені Романа Набєгова Херсонської міської ради та учні 8-х класів Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №44 Херсонської міської ради.

Читати далі.

info


26 квітня – трагічна дата в історії нашої країни, адже 38 років тому саме цього дня відбулася “Найбільша техногенна катастрофа людства” – аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Тож сьогодні упродовж дня учні херсонських шкіл долучилися до однойменного марафону пам’яті, організованого працівниками Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.
Учні 7-А, 7-Б і 7-В класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 54 з поглибленим вивченням іспанської та інших іноземних мов ХМР, учні 7-А, 7-Б, 7-В і 7-Г класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №52 з поглибленим вивченням української мови ХМР та учні 6-х, 7-х і 8-х класів Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №57 з поглибленим вивченням іноземних мов ХМР занурились у ретроспективу тих трагічних подій.

Читати далі.

Опубліковано в рубриці Новини
info


Міжнародний день Землі – це день, який об’єднує людей усього світу у справі захисту навколишнього середовища та нагадує, що Земля, яка дала нам життя, унікальна і потребує захисту. Відділ медіа-центр Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запросив юних відвідувачів точки «Спільно» UNICEF Херсон зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища в еко-грі «Добрі вчинки для планети».

Читати далі.

Опубліковано в рубриці Медіа-центр, Новини
info


У рамках проєкту «Плюсуй українську!», який спрямований на популяризацію нашої мови та культури і який передбачає серію заходів – реклам нових книжок, сучасних авторів, літературних українських супергероїв та мовні вправи, Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки вкотре завітала до Дитячої точки «Спільно» UNICEF Херсон.

Читати далі.

Опубліковано в рубриці Молодший відділ, Новини
info


В історії світу є багато трагедій та катастроф, які завдали непоправної шкоди за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя. Напередодні відзначення Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську трагедію та Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки презентували учням 7-го класу Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу №11 медіадайджест «Чорнобильська трагедія на шпальтах світу».

Читати далі.

Опубліковано в рубриці Медіа-центр, Новини
info